Ja mēs iedomājamies, ka būs slikts rezultāts, tad mēs to nedarām. Līdz ar to sašaurinām savu pieredzi. /***/

Piens - PAR UN PRET!


Mūsdienās daudz šķēpu tiek lauzts par piena lietderību pieauguša cilvēka ēdienkartē. 
Cilvēki ir izņēmums dabiskajā pasaulē, jo tie lieto pienu arī tad, kad ir jau pieauguši. Vairums cilvēku pēc mazotnes zaudē spēju pilnībā pārstrādāt pienu (t.i., tie iegūst laktozes nepanesamību). Laktozes cukuru satur tikai piens, forsītiju ziedi un atsevišķi tropiskie krūmi. Visvairāk laktozes sašķeļošā fermenta laktāzes organismā ir īsi pēc piedzimšanas, un tad to daudzums pakāpeniski samazinās, ja vien piens netiek lietots regulāri. No otras puses — tai sabiedrības daļai, kuru organisms spēj sašķelt laktozi, nereti nav problēmu pārstrādāt pieradināto dzīvnieku pienu — ne tikai govs, bet arī aitas, kazas, jaka, bifeļa, ķēves un kamieļa.

Lai noskaidrotu poularākos jautājumus par pienu, gādām visus interesentus šonedēļ, 26.09 - 01.10.2016, uz klātienes nodarbībām!