Ļoti grūti cildināt to, kas patiesi pelnījis cildinājumu. /K. Helvēcijs/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Vebinārs 22.03.2018 - Garšas ietekme uz tievēšanas procesu


Una
					Poste: 9757
Una (vada grupu)
Publicēts: 22.03.2018 10:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/03/2018 10:14:18 - Rakstīja :
Faktiski mēs baudām ēdienu ar visām piecām maņām, bet galvenā ir - garša!
Ja ēdienam ir slikts izskats vai krāsa, iespējams, tas pat netiks pagaršots. Tas parasti attiecas uz bērniem. Pieaugušiem pieslēdzas citi faktori – žēl izmest ārā, maksā bargu naudu, it kā smalks vai eksotisks ēdiens.
Mūsdienās tiek runāts par 4 pamatgaršām un Umami garšu:
Salds, skābs, sāļš, rūgts, Umami.
Garša, kopā ar smaržu un garšas nerva stimulāciju (tekstūra, sāpes, t°) tiek izjusta kā «bauda» ar 5 pamatgaršām.
Ayurvēdā ir 6 garšas, kam ir savs raksturojums daudz dziļākā līmenī uz ķermeni un garu.
Salda, skāba, sāļa, asa, rūgta un savelkoša. Katrai garšai ir noteikta ietekme uz gremošanu un prātu.
Tiekamies 20.30!

jolalorm (on-line)
Publicēts: 22.03.2018 13:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/03/2018 13:32:00 - Rakstīja :
piesakos

Janak
					Poste: 12
Janak (on-line)
Publicēts: 22.03.2018 15:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/03/2018 15:48:56 - Rakstīja :
Piesakos!

LeinaSaule
					Poste: 16
LeinaSaule (on-line)
Publicēts: 22.03.2018 18:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/03/2018 18:05:06 - Rakstīja :
piesakos



Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās