Kartupeļu - kāļu biezeņa sacepums - 2,5
4 porcijas
1 porcija 
Sastāvdaļas:
600 ml ūdens
600 g kāļu
4 vidēji lieli kartupeļi
1/2 selerijas saknes
1/2 sīpola
2 ēd.k. sasmalcinātu sīpolu
60 g sarīvēta liesa siera (līdz 30%t.s.s.)
sāls, pipari, lauru lapa
Pagatavošana:
Ūdenī novāra kubiņos sagrieztus dārzeņus, pievienojot veselu 1/2 sīpola, lauru lapu, dažus piparu graudiņus. Kad dārzeņi mīksti, sīpolu, lauru lapu un piparus izņem. Dārzeņus sablenderē, pievieno sāli, sasmalcinātos sīpolus, rīvēto sieru un maltos piparus.
Maisījumu lej cepamajā veidnē. Cep cepeškrāsnī 225 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.




