Vistas lavašs - 2,25
4 porcijas
1 porcija(bez lavaša) 
Sastāvdaļas:
1/4 ēd.k. citrona sulas
2 ēd.k. sojas mērces
1 ēd.k. medus
3 saspiestas ķiploka daiviņas
2 tējk. olīveļļas
1 tējk. oregano
500 g vistas filejas
150 ml bezpiedevu jogurta
300 g svaiga gurķa (bez sēklām, sarīvēta)
1 ēd.k. sasmalcinātu svaigu diļļu
Pasniegšanai - lavašs (30 g - 1 vienība)
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Lielā bļodā sajauc citrona sulu, sojas mērci, ķiploku, eļļu un 2 ķiploka daiviņas. Apviļā šajā maisījumā vistas filejas.
Vistu liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes (vai kamēr gatava), cepšanas laikā 2 reizes aplaistot ar to pašu maisījumu, kurā tā tika apviļāta.
Sajauc jogurtu, gurķi, dilles un atlikušo ķiploku. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Kad vista ir nedaudz atdzisusi, to sagriež plānās sloksnītēs, samaisa ar jogurtu.
Pasniedz uz lavaša gabaliņiem.
Ieteikums!
Šajā receptē var izmantot arī grilētu vistu no iepriekšējās dienas.
Ieteikums!
Vista šajā mērcē ledusskapī var glabāties 1 - 2 dienas.




