Ja jūs runājat tikai patiesību, jums nav jāpūlas neko atcerēties. /Marks Tvens/

Vista ar baziliku un rozmarīna kartupeļiem - 6,5

4 porcijas
1 porcija

8 vidēji lieli kartupeļi
saišķītis svaiga rozmarīna
saišķītis svaiga bazilika
2 ķiploka daiviņas
4 tējk. sadrupinātu lazdu riekstu
120 g Parmas siera (līdz 45%t.s.s.)
4 tējk. olīveļļas
malti melnie pipari
600 g vistas filejas
4 sīpoli
1 kg tomātu 
sāls

Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārkaisa ar sasmalcinātu rozmarīnu. Cep 200 grādu temperatūrā 45 minūtes.
Baziliku sasmalcina, sajauc ar saspiestu ķiploku un apgrauzdētiem riekstiem. Pievieno rīvētu sieru , olīveļļu, sāli, piparus. Vistas filejās izveido iegriezumus, tajos liek iegūto maisījumu, tad iegriezumus nostiprina ar koka irbulīti. Filejas pārkaisa ar sāli, pipariem un cep uz teflona pannas vai FD grilā.
Tomātus sagriež kubiņos, sīpolus sasmalcina, visu viegli apcep bez taukvielām.