1. diena
Omlete ar dārzeņiem |
Sastāvdaļas: 1 tomāts (100 g) 1 neliels sīpols (50 g) 1 tējk. augu eļļas 1 ola 2 baltmaizes šķēles (60 g)
Pagatavošana: Sīpolu sasmalcina, apcep uz pannas eļļā. Pievieno šķēlēs sagrieztu tomātu. Olu sakuļ, pievienojot 1 ēd.k. ūdens. pārlej dārzeņiem. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Pasniedz kopā ar grauzdiņiem. |
2. diena
Pikantā auzu pārslu biezputra |
Sastāvdaļas: 70 g auzu pārslu 100 g vistas filejas desas 1 neliels burkāns 1 neliels sīpols (kopā 150 g) 1 tējk. eļļas Šķipsniņa Tabasco mērces, sāls, pipari.
Pagatavošana: Ūdenī uzvāra auzu pārslu biezputru. Uz pannas eļļā apcep sarīvētu burkānu un sasmalcinātu sīpolu, pievieno strēmelītēs sagrieztu filejas desu, garšvielas pēc katra gaumes. Pasniedz kopā ar auzu pārslu biezputru.
|
3. diena
Grauzdiņi ar vistu un dārzeņiem
|
Sastāvdaļas: 2 baltmaizes šķēles (60 g) 2 tējk. majonēzes (līdz 45%) 1/4 tējk. karija pulvera 70 g vārītas vistas filejas 150 g burkānu Sāls, pipari Pagatavošana: Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, samaisa ar majonēzi, karija pulveri, sāli, pipariem. Piejauc kubiņos sagrieztu vistas fileju. No baltmaizes pagatavo grauzdiņus. Liek uz tiem burkānu un gaļas maisījumu. |
4. diena
Zemnieka brokastu maizes
|
Sastāvdaļas: 80 g rupjmaizes (2 šķēles) 100 g vājpiena biezpiena 7 melnās olīves 75 g marinētu šampinjonu 75 g marinēta gurķa Saišķītis svaigu diļļu
Pagatavošana: Olīves, šampinjonus un gurķi sasmalcina, samaisa ar biezpienu. Masu liek uz rupjmaizes, pārkaisa ar dillēm. |
5. diena
Vasarīgie gurķu salāti
|
Sastāvdaļas: 2 īsie gurķi 1 ola Saišķītis svaigu diļļu un sīpolloku 2 tējk. majonēzes 2 šķēles (80 g) graudu maizes
Sastāvdaļas: Gurķus sagriež plānās pusšķēlītēs, olu kubiņos, samaisa ar majonēzi, pārkaisa ar zaļumiem.Liek uz maizes vai ēd kā salātus, maizi piekožot klāt. |
6. diena
Salāti „Pavasaris klāt“
Grauzdiņi ar olu |
Salātu sastāvdaļas: 100 g redīsu 7 g sadrupinātu valriekstu 1 tējk. sojas mērces ½ tējk. citronu sulas, saišķītis svaigu zaļumu Pagatavošana: Redīsus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno valriekstus, pārlej ar mērci no sojas mērces un citronu sulas, pārkaisa ar zaļumiem. Grauzdiņu sastāvdaļas: 50 g redīsu 1 vārīta ola 2 šķēles tostermaizes (60 g) Pagatavošana: 2 tostermaizes šķēles apgrauzdē, liek virsū šķēlītēs sagrieztu olu, šķēlītēs sagrieztus redīsus. Ja ir vēlēšanās, var pārkaisīt ar diedzētām redīsu sēklām. |
7. diena
Brīvdienu rīts |
Sastāvdaļas: 50 g liesa mājas siera (līdz 9%) 2 graudu maizes šķēles (60 g) 1 tējk. Canderel šokolādes pulvera Kanēlis 150 g burkānu 1 ēd.k. citronu sulas 7 g lazdu riekstu 1 tējk. saldinātāja Pagatavošana: Burkānus sarīvē, samaisa ar sadrupinātiem riekstiem, citrona sulu un saldinātāju, atstāj uz 15 minūtēm. Mājas sieru samaisa ar šokolādes pulveri un kanēli. Maizes šķēles apgrauzdē, smērē pa virsu mājas siera masu. Ēd kopā ar burkānu salātiem. |