Mīla bez cieņas augstu neuzlido. Tā ir kā eņģelis, kuram nav viena spārna. /A. Dimā dēls/

Brokastis (4 vienības)

 

1. diena

Omlete ar dārzeņiem

 Sastāvdaļas:
1 tomāts (100 g)
1 neliels sīpols (50 g)
1 tējk. augu eļļas
1 ola
2 baltmaizes šķēles (60 g)

Pagatavošana:

Sīpolu sasmalcina, apcep uz pannas eļļā. Pievieno šķēlēs sagrieztu tomātu. Olu sakuļ, pievienojot 1 ēd.k. ūdens. pārlej dārzeņiem. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
Pasniedz kopā ar grauzdiņiem.

 2. diena

Pikantā auzu pārslu biezputra

Sastāvdaļas:
70 g auzu pārslu
100 g vistas filejas desas
1 neliels burkāns
1 neliels sīpols (kopā 150 g)
1 tējk. eļļas
Šķipsniņa Tabasco mērces, sāls, pipari.

Pagatavošana:
Ūdenī uzvāra auzu pārslu biezputru. Uz pannas eļļā apcep sarīvētu burkānu un sasmalcinātu sīpolu, pievieno strēmelītēs sagrieztu filejas desu, garšvielas pēc katra gaumes. Pasniedz kopā ar auzu pārslu biezputru.

3. diena

Grauzdiņi ar vistu un dārzeņiem

Sastāvdaļas:
2 baltmaizes šķēles (60 g)
2 tējk. majonēzes (līdz 45%)
1/4 tējk. karija pulvera
70 g vārītas vistas filejas
150 g burkānu
Sāls, pipari
Pagatavošana:
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, samaisa ar majonēzi, karija pulveri, sāli, pipariem. Piejauc kubiņos sagrieztu vistas fileju. No baltmaizes pagatavo grauzdiņus. Liek uz tiem burkānu un gaļas maisījumu.

 4. diena

Zemnieka brokastu maizes

Sastāvdaļas: 
80 g rupjmaizes (2 šķēles)
100 g vājpiena biezpiena
7 melnās olīves
75 g marinētu šampinjonu
75 g marinēta gurķa
Saišķītis svaigu diļļu

Pagatavošana:
Olīves, šampinjonus un gurķi sasmalcina, samaisa ar biezpienu. Masu liek uz rupjmaizes, pārkaisa ar dillēm.

5. diena

Vasarīgie gurķu salāti

Sastāvdaļas:
2 īsie gurķi
1 ola
Saišķītis svaigu diļļu un sīpolloku
2 tējk. majonēzes
2 šķēles (80 g) graudu maizes

Sastāvdaļas:

Gurķus sagriež plānās pusšķēlītēs, olu kubiņos, samaisa ar majonēzi, pārkaisa ar zaļumiem.Liek uz maizes vai ēd kā salātus, maizi piekožot klāt.

 6. diena

Salāti „Pavasaris klāt“

Grauzdiņi ar olu

 Salātu sastāvdaļas:
100 g redīsu
7 g sadrupinātu valriekstu
1 tējk. sojas mērces
½ tējk. citronu sulas, saišķītis svaigu zaļumu
Pagatavošana:
Redīsus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno valriekstus, pārlej ar mērci no sojas mērces un citronu sulas, pārkaisa ar zaļumiem.
Grauzdiņu sastāvdaļas:
50 g redīsu
1 vārīta ola
2 šķēles tostermaizes (60 g)
Pagatavošana:
2 tostermaizes šķēles apgrauzdē, liek virsū šķēlītēs sagrieztu olu, šķēlītēs sagrieztus redīsus. Ja ir vēlēšanās, var pārkaisīt ar diedzētām redīsu sēklām.

 7. diena  

Brīvdienu rīts

Sastāvdaļas:
50 g liesa mājas siera (līdz 9%)
2 graudu maizes šķēles (60 g)
1 tējk. Canderel šokolādes pulvera
Kanēlis
150 g burkānu
1 ēd.k. citronu sulas
7 g lazdu riekstu
1 tējk. saldinātāja
Pagatavošana:
Burkānus sarīvē, samaisa ar sadrupinātiem riekstiem, citrona sulu un saldinātāju, atstāj uz 15 minūtēm. Mājas sieru samaisa ar šokolādes pulveri un kanēli. Maizes šķēles apgrauzdē, smērē pa virsu mājas siera masu. Ēd kopā ar burkānu salātiem.