Kādu alu izbrūvēsi, tāds arī būs jāizdzer. /B. Džonsons/

Pusdienas (6 vienības)

1. diena

Makaroni ar vistas un dārzeņu mērci 

Kokteilis "Baltā saule"

Makaroni ar vistas un dārzeņu mērci
Sastāvdaļas: 
140 g vārītu makaronu
70 g vārītas vistas filejas
300 g dārzeņu (burkāns, sīpols, cukini, šampinjoni, tomāts)
Pagatavošana:
Dārzeņus izsautē nelielā ūdens daudzumā, pievienojot garšvielas pēc savas gaumes. Vistas fileju sasmalcina un pievieno dārzeņiem. Pasniedz kopā ar makaroniem.

Kokteilis “Baltā saule"
Sastāvdaļas:
250 ml paniņu
1 banāns
Saldinātājs pēc garšas
Pagatavošana:
Sablenderē paniņas ar banānu un pievieno saldinātāju pēc garšas.

2. diena

Zivs ar rīsiem
Kokteilis
"Zemenītes sniegā"

Zivs ar rīsiem
Sastāvdaļas:
140 g vārītu rīsu
100 g mintaja filejas
150 g saldētu brokoļu
2 ēd.k. konservētas kukurūzas
1 ēd.k. citrona sulas
Pagatavošana:
Zivs fileju uz 15 minūtēm iemarinē citrona marinādē (citrona sula, sāls, pipari). Brokoļus novāra verdošā ūdenī apm. 10 minūtes. Rīsus samaisa kopā ar brokoļiem un kukurūzu. Pasniedzot dekorē ar citrona šķēlīti.

Zemenītes sniegā
Sastāvdaļas:
250 ml 0,5% piena
150 g saldētu zemeņu
1 ēd. k citrona sulas, šķipsniņa vanilīna
saldinātājs pēc garšas
Pagatavošana:
Sablenderē pienu ar zemenēm, citrona sulu, pievieno saldinātāju.

3. diena

Meksikāņu sautējums

Sastāvdaļas:
50 g vārītu pupiņu
2 ēd.k. konservētas kukurūzas
60 g liesas maltās gaļas
1 mazs sīpols
1 ēd.k. tomātu pastas
Sāls, pipari, Tabasco mērce
Pagatavošana:
Uz teflona pannas vai cepamās folijas apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno tomātu pastu, malto gaļu. Samaisa un sutina 5 – 10 minūtes. Pievieno vārītas pupiņas un kukurūzu, samaisa un uzkarsē.
Pasniedzot pārkaisa ar 30 g rīvēta Parmas siera. Ēd ar 2 grauzdētām tostermaizes šķēlēm.
Desertā – 200 ml augļu sulas.  

4. diena

Salāti “Garšas izaicinājums”

Kārais burkānu mikslis

Salāti "Garšas izaicinājums"
Sastāvdaļas:
90 g jēlas vistas filejas
60 g ananāsu no kompota
150 g Ķīnas kāposta
100 ml 0,5% bezpiedevu jogurta
1 tējk. franču sinepju
60 g baltmaizes
Daži pilieni sezama sēklu eļļas
1 tējk. sojas mērces
Sāls, pipari
Pagatavošana:
Vistas fileju apcep bez taukvielām, cepšanas beigās pievieno sojas mērci, sāli, piparus. 
Ķīnas kāpostu sasmalcina, ananāsu sagriež kubiņos.
No baltmaizes uz sausas pannas pagatavo grauzdiņus, uz tiem uzpilinot pāris pilītes sezama sēklu eļļas.
Samaisa visas sastāvdaļas, jogurtu un sinepes, grauzdiņus pievienojot tieši pirms pasniegšanas. 

Kārais burkānu mikslis
Sastāvdaļas:
150 g burkānu
15 g rozīņu
100 ml 0,5% bezpiedevu jogurta
Saldinātājs, kanēlis, vaniļas cukurs pēc garšas.
Pagatavošana:
Burkānus sarīvē, pievieno rozīnes. Pasniedz pārlietus ar mērci no jogurta, saldinātāja un garšvielām.

5. diena

Kartupeļi ar siļķi un biešu salātiem

Sastāvdaļas:
2 vārīti kartupeļi
50 g marinētas siļķes
150 g vārītas bietes
2 ēd.k. zaļo zirnīšu
75 g marinēta gurķa
1 tējk. etiķa, sāls, pipari, šķipsniņa cukura
Pagatavošana:
Bieti sarīvē un rupjas rīves, marinētu gurķi sagriež kubiņos. Sajauc bieti, gurķi un zaļos zirnīšus, piemaisa klāt etiķi un garšvielas.  

6. diena

Garneļu želeja

Sastāvdaļas:
80 g saldēto garneļu (atkausētas)
150 g ābola
150 g saldās paprikas
½ citrona sula
Zaļumi, sāls, pipari, šķipsniņa cukura, nedaudz sinepju
140 g vārītu rīsu
2 ēd.k. konservētas kukurūzas
Pagatavošana:
Sagriež ābolu, papriku, zaļumus, sajauc ar garnelēm. Zelatīnu uzbriedina citrona sulā, nedaudz pievienojot arī ūdeni. Udens peldē izkausē uzbriedušo želatīnu un pievieno jogurtam(padzesē), mērcei pieliek sāli, cukuru, sinepes un piparus. Traukā - bļodiņā liek garneles, ābolu un papriku sajaukto ar zaļumiem. Pārlej ar iegūto mērci un liek ledusskapī sastingt.Sastingušu izgāž no trauka uz šķīvja kā galertu.
Ēd kopā ar rīsiem, kas sajaukti ar kukurūzu.

7. diena

Ņoki ar šķiņķa – siera mērci

Satāvdaļas:
140 g vārītu ņoki (Gnocchi)
100 g liesa k/k šķiņķa
100 ml bezpiedevu jogurta (0,5%)
15 g Monterigo siera (līdz 45%)
300 g dārzeņu (puķukāposti, brokoļi, burkāni)
Garšvielas
Pagatavošana:
Dārzeņus sagiež un izsutina nelielā ūdens daudzumā. Šķiņķi sagriež strēmelītēs, apcep uz sausas pannas. Pievieno jogurtu un rīvētu sieru, pievieno dārzeņus. Uzkarsē, bet neuzvāra. Pievieno garšvielas pēc savas gaumes. Pārlej pāri Ņoki.

Desertā – 150 g melones.