1. diena
Makaroni ar vistas un dārzeņu mērci
Kokteilis "Baltā saule" |
Makaroni ar vistas un dārzeņu mērci Sastāvdaļas: 140 g vārītu makaronu 70 g vārītas vistas filejas 300 g dārzeņu (burkāns, sīpols, cukini, šampinjoni, tomāts) Pagatavošana: Dārzeņus izsautē nelielā ūdens daudzumā, pievienojot garšvielas pēc savas gaumes. Vistas fileju sasmalcina un pievieno dārzeņiem. Pasniedz kopā ar makaroniem.
Kokteilis “Baltā saule" Sastāvdaļas: 250 ml paniņu 1 banāns Saldinātājs pēc garšas Pagatavošana: Sablenderē paniņas ar banānu un pievieno saldinātāju pēc garšas.
|
2. diena
Zivs ar rīsiem Kokteilis "Zemenītes sniegā"
|
Zivs ar rīsiem Sastāvdaļas: 140 g vārītu rīsu 100 g mintaja filejas 150 g saldētu brokoļu 2 ēd.k. konservētas kukurūzas 1 ēd.k. citrona sulas Pagatavošana: Zivs fileju uz 15 minūtēm iemarinē citrona marinādē (citrona sula, sāls, pipari). Brokoļus novāra verdošā ūdenī apm. 10 minūtes. Rīsus samaisa kopā ar brokoļiem un kukurūzu. Pasniedzot dekorē ar citrona šķēlīti.
Zemenītes sniegā Sastāvdaļas: 250 ml 0,5% piena 150 g saldētu zemeņu 1 ēd. k citrona sulas, šķipsniņa vanilīna saldinātājs pēc garšas Pagatavošana: Sablenderē pienu ar zemenēm, citrona sulu, pievieno saldinātāju. |
3. diena
Meksikāņu sautējums |
Sastāvdaļas: 50 g vārītu pupiņu 2 ēd.k. konservētas kukurūzas 60 g liesas maltās gaļas 1 mazs sīpols 1 ēd.k. tomātu pastas Sāls, pipari, Tabasco mērce Pagatavošana: Uz teflona pannas vai cepamās folijas apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno tomātu pastu, malto gaļu. Samaisa un sutina 5 – 10 minūtes. Pievieno vārītas pupiņas un kukurūzu, samaisa un uzkarsē. Pasniedzot pārkaisa ar 30 g rīvēta Parmas siera. Ēd ar 2 grauzdētām tostermaizes šķēlēm. Desertā – 200 ml augļu sulas. |
4. diena
Salāti “Garšas izaicinājums”
Kārais burkānu mikslis
|
Salāti "Garšas izaicinājums" Sastāvdaļas: 90 g jēlas vistas filejas 60 g ananāsu no kompota 150 g Ķīnas kāposta 100 ml 0,5% bezpiedevu jogurta 1 tējk. franču sinepju 60 g baltmaizes Daži pilieni sezama sēklu eļļas 1 tējk. sojas mērces Sāls, pipari Pagatavošana: Vistas fileju apcep bez taukvielām, cepšanas beigās pievieno sojas mērci, sāli, piparus. Ķīnas kāpostu sasmalcina, ananāsu sagriež kubiņos. No baltmaizes uz sausas pannas pagatavo grauzdiņus, uz tiem uzpilinot pāris pilītes sezama sēklu eļļas. Samaisa visas sastāvdaļas, jogurtu un sinepes, grauzdiņus pievienojot tieši pirms pasniegšanas.
Kārais burkānu mikslis Sastāvdaļas: 150 g burkānu 15 g rozīņu 100 ml 0,5% bezpiedevu jogurta Saldinātājs, kanēlis, vaniļas cukurs pēc garšas. Pagatavošana: Burkānus sarīvē, pievieno rozīnes. Pasniedz pārlietus ar mērci no jogurta, saldinātāja un garšvielām. |
5. diena
Kartupeļi ar siļķi un biešu salātiem |
Sastāvdaļas: 2 vārīti kartupeļi 50 g marinētas siļķes 150 g vārītas bietes 2 ēd.k. zaļo zirnīšu 75 g marinēta gurķa 1 tējk. etiķa, sāls, pipari, šķipsniņa cukura Pagatavošana: Bieti sarīvē un rupjas rīves, marinētu gurķi sagriež kubiņos. Sajauc bieti, gurķi un zaļos zirnīšus, piemaisa klāt etiķi un garšvielas. |
6. diena
Garneļu želeja
|
Sastāvdaļas: 80 g saldēto garneļu (atkausētas) 150 g ābola 150 g saldās paprikas ½ citrona sula Zaļumi, sāls, pipari, šķipsniņa cukura, nedaudz sinepju 140 g vārītu rīsu 2 ēd.k. konservētas kukurūzas Pagatavošana: Sagriež ābolu, papriku, zaļumus, sajauc ar garnelēm. Zelatīnu uzbriedina citrona sulā, nedaudz pievienojot arī ūdeni. Udens peldē izkausē uzbriedušo želatīnu un pievieno jogurtam(padzesē), mērcei pieliek sāli, cukuru, sinepes un piparus. Traukā - bļodiņā liek garneles, ābolu un papriku sajaukto ar zaļumiem. Pārlej ar iegūto mērci un liek ledusskapī sastingt.Sastingušu izgāž no trauka uz šķīvja kā galertu. Ēd kopā ar rīsiem, kas sajaukti ar kukurūzu. |
7. diena
Ņoki ar šķiņķa – siera mērci |
Satāvdaļas: 140 g vārītu ņoki (Gnocchi) 100 g liesa k/k šķiņķa 100 ml bezpiedevu jogurta (0,5%) 15 g Monterigo siera (līdz 45%) 300 g dārzeņu (puķukāposti, brokoļi, burkāni) Garšvielas Pagatavošana: Dārzeņus sagiež un izsutina nelielā ūdens daudzumā. Šķiņķi sagriež strēmelītēs, apcep uz sausas pannas. Pievieno jogurtu un rīvētu sieru, pievieno dārzeņus. Uzkarsē, bet neuzvāra. Pievieno garšvielas pēc savas gaumes. Pārlej pāri Ņoki.
Desertā – 150 g melones. |