Jo tukšākas smadzenes, jo vairāk īpašnieks ir ar tām apmierināts. /R. Ezera/

Uzkoda (2 vienības)

1. diena
Augļu salāti 

 Sastāvdaļas:
1 mandarīns, 1/2 ābola, 1 kivi (kopā 150 g)
100 ml 0,5% bezpiedevu jogurta
Saldinātājs, kanēlis pēc garšas
Pagatavošana:
Sagriež augļus, pārlej ar jogurtu, kam pievienots saldinātājs un kanēlis.

2. diena

Kefīra – citronu želeja ar ogu mērci

Sastāvdaļas:
250 ml 0,5% kefīra
2 plāksnītes želatīna
0,5 tējk. sarīvētas citrona miziņas
1 ēd.k. citrona sulas
vaniļas cukurs un saldinātājs pēc garšas
150 g saldētu ķiršu (vai jebkuru citu ogu - saldētu vai svaigu)
Pagatavošana:
Želatīnu liek nelielā ūdens daudzumā, izkausē ūdens peldē un atdzesē. Kefīram piejauc rīvētu citrona miziņu, citrona sulu, vaniļas cukuru un saldinātāju. Sajauc želatīnu ar kefīru. Lai neveidotos kunkuļi, vispirms ar želatīnu sajauc nelielu kefīra daudzumu, pēc tam pievieno atlikušo kefīru. Saldā trauciņus izskalo ar aukstu ūdeni, lej tajā kefīra masu un liek ledusskapī uz pāris stundām.
Mērcei sablenderē 150 g saldētu ķiršu, pievienojot saldinātāju pēc garšas.

3. diena

Kakao ar grilētu bumbieri

 Sastāvdaļas:
250 ml vājpiena
1 tējk. Canderel šokolādes dzēriena (vai 1 tējk. kakao pulvera un saldinātājs pēc garšas)
150 g bumbiera
kanēlis
Pagatavošana:
Pienu uzvāra, pievieno kakao pulveri.
Bumbieri sagriež daiviņās, pārkaisa ar kanēli, liek grilā uz dažām minūtēm (vai mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti, uz nelielu jaudu)

4. diena

Kanēļa kapučīno

Sastāvdaļas:
125 ml 0,5%piens
½ tējk. kanēļa
100ml. stipras kafijas
Klāt ēd 25 g cietā siera (līdz 20%) un 100 g vīnogu.

Pagatavošana:
Katliņā uzkarsē pienu ar kanēli.Puto kamēr piens daļēji saputots.
Krūzē lej karsto kafiju un virsū uzmanīgi lej saputoto pienu. Uzliek saputotās putas un uzkaisa vēl kanēli. Ja iz vēlēšanās, var pievienot saldinātāju.

 

5. diena

Banānu jogurts ar ogām

Sastāvdaļas un pagatavošana: 
200 ml bezpiedevu jogurta (0,5%) sablenderē ar 1 mazu banānu.
Pasniedzot jogurtā liek 75 g ogu pēc izvēles.

6. diena

Apelsīnu želeja ar zemenēm

Sastāvdaļas:
100 ml apelsīnu sulas
75 g svaigu zemeņu
2 ēd.k. citronu sulas
5 g želatīna
Vaniļas mērcei
200 ml 2,5% piena
1,5 tējk. miltu, vanilīns, saldinātājs pēc garšas
Pagatavošana:
Želatīnu uzbriedina un izkausē ūdens peldē. Zemenes sagriež un pārlej ar citrona sulu. Apelsīnu sulai pievieno želatīnu un liek ledusskapī dzesēties. Kad želeja sāk recēt, tajā saliek zemeņu gabaliņus. Kad želeja sarecējusi, to sagriež kubiņos. No piena, miltiem, vanilīna un saldinātāja pagatavo mērci. Šķīvī ielej mērci un ieber želejas kubiņus.

7. diena

Ķiršu jogurts

 Sastāvdaļas un pagatavošana: 
200 ml bezpiedevu jogurta (0,5%) samaisa ar 100 ml ķiršu sulas.
Pasniedzot jogurtā liek 75 g saldētu atkausētu ķiršu.