Uzkoda (2 vienības)
1. diena |
Sastāvdaļas: 1 mandarīns, 1/2 ābola, 1 kivi (kopā 150 g) 100 ml 0,5% bezpiedevu jogurta Saldinātājs, kanēlis pēc garšas Pagatavošana: Sagriež augļus, pārlej ar jogurtu, kam pievienots saldinātājs un kanēlis. |
2. dienaKefīra – citronu želeja ar ogu mērci |
Sastāvdaļas: |
3. dienaKakao ar grilētu bumbieri |
Sastāvdaļas: 250 ml vājpiena 1 tējk. Canderel šokolādes dzēriena (vai 1 tējk. kakao pulvera un saldinātājs pēc garšas) 150 g bumbiera kanēlis Pagatavošana: Pienu uzvāra, pievieno kakao pulveri. Bumbieri sagriež daiviņās, pārkaisa ar kanēli, liek grilā uz dažām minūtēm (vai mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti, uz nelielu jaudu) |
4. dienaKanēļa kapučīno |
Sastāvdaļas: Pagatavošana:
|
5. dienaBanānu jogurts ar ogām |
Sastāvdaļas un pagatavošana: 200 ml bezpiedevu jogurta (0,5%) sablenderē ar 1 mazu banānu. Pasniedzot jogurtā liek 75 g ogu pēc izvēles. |
6. dienaApelsīnu želeja ar zemenēm |
Sastāvdaļas: 100 ml apelsīnu sulas 75 g svaigu zemeņu 2 ēd.k. citronu sulas 5 g želatīna Vaniļas mērcei 200 ml 2,5% piena 1,5 tējk. miltu, vanilīns, saldinātājs pēc garšas Pagatavošana: Želatīnu uzbriedina un izkausē ūdens peldē. Zemenes sagriež un pārlej ar citrona sulu. Apelsīnu sulai pievieno želatīnu un liek ledusskapī dzesēties. Kad želeja sāk recēt, tajā saliek zemeņu gabaliņus. Kad želeja sarecējusi, to sagriež kubiņos. No piena, miltiem, vanilīna un saldinātāja pagatavo mērci. Šķīvī ielej mērci un ieber želejas kubiņus. |
7. dienaĶiršu jogurts |
Sastāvdaļas un pagatavošana: 200 ml bezpiedevu jogurta (0,5%) samaisa ar 100 ml ķiršu sulas. Pasniedzot jogurtā liek 75 g saldētu atkausētu ķiršu. |