Ja padoms labs, nav svarīgi, kurš to devis. /T. Fulers/

Kivi sorbets - 2

5 porcijas
1 porcija

Sastāvdaļas:
200 ml 0,5% bezpiedevu jogurta
4 ēd.k. saldā krējuma (35%)
2 olas
2 ēd.k. saldinātāja
30 g žāvētu augļu (piem., aprikozes vai rozīnes)
2 ēd.k. apelsīnu mizas (oranžās daļas)
15 g mandeļu
150 g kivi
150 ml apelsīnu sulas
1 ēd.k. saldinātāja

Pagatavošana:
Katlā lej jogurtu un saldo krējumu. Liek uz vidēji lielas uguns, uzvāra un nekavējoties ņem nost no uguns.
Olas liek traukā ūdens peldē, putojot ar putojamo slotiņu, kamēr masa sabiezē. Turpina putot, paralēli lejot klāt sīkā strūkliņā jogurta un saldā krējuma maisījumu.Pievieno saldinātāju, samaisa un atdzesē līdz istabas temperaturai. Tad liek saldētavā uz 3 - 4 stundām.
Žāvētos augļus un mandeles sasmalcina, apelsīna miziņu sarīvē. Visu liek klāt sasalušajai masai, samaisa un liek atpakaļ saldētavā.
Kivi nomizo un sagriež gabaliņos. Pielej apelsīnu sulu, samaisa. Pieber 1 ēd.k. saldinātāja un sablenderē viendabīgā masā. Liek traukā un saldētavā uz 4 stundām.
Pirms pasniegšanas abas masas kārto saldā traukos.