Katrs cilvēks galu galā nonāk pie slēdziena, ka vienīgā persona, kurai var melot ar sekmēm, ir viņš pats. /A. Franss/

Zemeņu granitē ar šampanieti - 3

 6 porcijas
1 porcija

Sastāvdaļas:
100 g cukura
150 g zemeņu
1/2 glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas
200 ml šampanieša
1,5 tējk. rīvētas citrona miziņas
18 svaigas avenes

Pagatavošana:
Cukuru izkausē ūdenī, liek uz nelielas uguns un uzvāra. Noņem no uguns un atdzesē.
Zemenes saberž biezenī, pievieno atdzisušajam sīrupam. Pielej apelsīnu sulu un šampanieti, samaisa un liek saldētavā uz 6 stundām.
Atlikušo cukuru samaisa ar citrona miziņām, šajā maisījumā apviļā katru aveni.
Sasaldēto zemeņu biezeni liek glāzēs, rotā ar avenēm un pasniedz nekavējoties.

Ieteikums!
Ja cukura vietā izmantosiet saldinātāju, samazināsiet porcijas vērtību līdz 1 vienībai!