Piparmētru granitē ar šokolādi - 4,25
4 porcijas
1 porcija
Sastāvdaļas:
500 ml ūdens
100 g cukura
4 tējk. medus
60 g piparmētru šokolādes
6 g želatīna
2-3 svaigas piparmētras zariņi
Pagatavošana:
Šokolādi liek ledusskapī uz apmēram 4 stundām.
Ūdeni uzvāra ar cukuru, atdzesē. Pievieno želatīnu, samaisa.
Sīrupā liek piparmētru zariņus un medu, sablenderē. Tad izkāš caur sietu un lej formā. Liek saldētava uz 4 stundām, ik pēc laika izņemot laukā un samaisot.
Sasaldēto sīrupu liek bļodā, sablenderē. Atdzesēto šokolādi sasmalcina un samaisa ar gatavo granitē.
Liek glāzēs, rotā ar piparmētru lapiņām.




