Talants izveidojas klusībā, bet raksturs - pasaules strāvas ņudzeklī. /A. Kronvalds/

Zemeņu torte - 2,5

8 porcijas
1 porcija

Sastāvdaļas:
750 g zemeņu
250 ml ūdens
200 g miltu
100 g vājpiena biezpiena
1 ola
4 ēd.k. mazkaloriju zemeņu ievārījuma (bez ogām)
2 ēd.k. zemesriekstu sviesta
20 g saldinātāja
10 g kartupeļu cietes
2 tējk. sodas
1 tējk. margarīna
saldinātājs

Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
Biezpienu izberž caur sietu. Samaisa ar olu, zemesriekstu sviestu, saldinātāju, iesijā miltus un sodu, samīca mīklu, kamēr tā kļūst viendabīga, izrullē, lai atbilstu cepamformai. Cepamformu izsmērē ar margarīnu, liek iekšā mīklu, pārsedz ar cepamo papīru un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
Izņem no krāsns, noņem cepampapīru un ļauj atdzist.
Zemenes sagriež uz pusēm, kārto uz kūkas.
Uzvāra 200 ml ūdens, kartupeļu cieti izšķīdina 50 ml auksta ūdens, ielej vārošajā ūdenī, pievieno ievārījumu, saldinātāju. Ar šo masu pārziež zemenes un kūkas sānu malas.