Talants izveidojas klusībā, bet raksturs - pasaules strāvas ņudzeklī. /A. Kronvalds/

Zemenes vīnā - 3

4 porcijas
1 porcija

Sastāvdaļas:
600 g saldu zemeņu
4 ēd.k. cukura
4 ēd.k. ūdens
1 apelsīna miziņas
200 ml salda baltvīna

Pagatavošana:
Sagatavo apelsīna miziņu - nogriež tikai oranžo daļu, sagriež šaurās strēmelītēs. Vārošā ūdenī ieber apelsīna miziņu, minūti pavāra, ūdeni nolej. Atkārto šo procedūru vēlreiz.
Mazā katliņā ielej 1 ēd.k. ūdens, pieber cukuru. Uzvāra, ieliek apelsīna miziņu un 5 minūtes sutina uz mazas uguns.
Zemenes sagriež uz pusēm (lielākas - uz 4 daļām). Liek saldā trauciņos, pārlej ar vīnu, pārkaisa ar apelsīna miziņu. Liek ledusskapī uz 2 stundām.