Ir simtiem slimību, bet veselība tikai viena. /***/

Dārzeņu tvists - ķirbju ēdieni

Ķirbis dzērveņu sulā
4 porcijas  
1 porcija 1,5

Sastāvdaļas:
600 g rīvēta ķirbja
100 g dzērveņu
600 ml ūdens
6 ēd.k. saldinātāja (vai pēc garšas)
600 ml 2% bezpiedevu jogurta

Pagatavošana:
Dzērvenes saspaida, pārlej ar ūdeni, uzvāra, izkāš, pievieno cukuru un medu. Ar šo sulu pārlej sarīvētu ķirbi (nedaudz sulas atstāj), ļauj kārtīgi ievilkties. Pasniedzot pārlej ar jogurtu, kas sakults ar atlikušo dzērveņu sulu, rotā ar dzērveņogām.

Ķirbju sacepums
4 porcijas  
1 porcija 2,5

Sastāvdaļas:
900 g ķirbja
4,5 ēd.k. mannā putraimu
3 olas
2 tējk. cukura
sāls
1 tējk. eļļas
kanēlis

Pagatavošana:
ķirbi sarīvē uz vidēji smalkas rīves. Olas baltumu atdala no dzeltenuma. Dzeltenumus saputo ar cukuru, pieliek klāt rīvēto ķirbi un mannu, visu samaisa. Olas baltumus saputo un iecilā ķirbju masā. Cepamo formu iesmērē ar eļļu, lej tajā gatavo masu un pārkaisa ar kanēli. Cep cepeškrāsnī 200-220 grādos 40-50 minūtes vai kamēr sacepums kļūst brūns.

Auzu pārslu biezputra ar ķirbjiem
2 porcijas  
1 porcija 3

Sastāvdaļas:
100 g ātri vārāmo auzu pārslu
200 ml 2% piena
300 g ķirbja
Kanēlis, saldinātājs

Pagatavošana:
Ķirbi sagriež gabalos, liek cepeškrāsnī un cep, kamēr mīksts. Sablenderē biezenī, pievieno kanēli un saldinātāju.
Auzu pārslas pārlej ar pienu un liek mikroviļņu krāsnī (1000W uz 1-2 minūtēm). Ja nepieciešams, pievieno vēl pienu vai pārslas un karsē vēl 30 sekundes. Pievieno ķirbju biezeni, ja nepieciešams, vēl kanēli, izkarsē un pasniedz.