Dārzeņu tvists - kāļu ēdieni
Pildīti kāļi
4 porcijas
1 porcija 3
Sastāvdaļas:
4 vidēji lieli kāļi
300 g 0,5% biezpiena
100 g mannā putraimu
2 olas
4 tējk. cukura
sāls
Pagatavošana:
Kāļus nomizo un novāra. Izņem no katla, atdzesē, pārgriež uz pusēm un uzmanīgi izņem mīkstumu, lai veidotos kāļu „bļodiņas”. Biezpienu izberž caur sietu, samaisa ar mannu, cukuru, olām un sīki sasmalcinātu kāļa mīkstumu. Pieber sāli un pilda kāļu „bļodiņās”. Tās liek cepeškrāsnī un apcep.
Kāļu kotletes
4 porcijas
1 porcija 4
Sastāvdaļas:
900 g kāļu
200 g rīvmaizes
2 olas
sāls, rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana:
Kāļus novāra, sarīvē uz vidēji smalkas rīves. Samīca kopā ar rīvmaizi, olām, sāli un muskatriekstu, kamēr izveidojas viendabīga masa. Veido kotletes, cep cepeškrāsnī uz cepamā papīra vai folijas.
Kāļu un rīsu sacepums
4 porcijas
1 porcija 3,5
Sastāvdaļas:
250 g gargraudu rīsu
600 g kāļu
100 ml 2% piena
7 g sviesta
2 tējk. cukura
1 ola
Sāls, pipari
Pagatavošana:
Rīsus novāra. Kāļus nomizo, sagriež un novāra. Pievieno pienu, sviestu, cukuru, sāli, piparus un muskatriekstu, sablenderē visu viendabīgā masā. Pievieno rīsus un olas dzeltenumus.
Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā kāļu maisījumā.
Masu liek cepamajā veidnē, cep 175 grādu temperatūrā 40 – 50 minūtes.




