...lieliskas īpašības: izpildīt apsolīto, nenokavēt norunāto satikšanos un laikā atvadīties. /Anta Klints/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Последние дополнения к темам | Мои коментарии | Правила форумы

Tomātu - maizes zupa steidzīgajiem


mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Опубликовано: 16.02.2009 22:57 | Ответить на этот комментарий
16/02/2009 22:57:40 - wrote :

Viens no daudziem tomātu zupu variantiem brīžos, kad nav laika vai vēlmes  kaut ko īpaši gatavot, bet ēst gribas... :) Sātīga biezzupa. Recepte uz 2 porcijām . Vienību skaits visā produktā - 0,5 T + 1,5 D + 3,5 L + (pasniedzot) 1 Ca = 6,5 vienības

Katlā apcepina 1 tējk. olīveļļas (1/2 tauku vienības) dažus sīpolus un ķiploka daiviņu (atkarībā no vēlmēm sīpola vietā var izmantot puravu, bet ķiploku var neizmantot vispār). Pēc tam turpat katlā liek 1 bundžu smalcinātu tomātu savā sulā (400 g bundža) (kopā ar sīpolu sanāk 1,5 dārzeņu vienības).  pieliek sāli, piparus, baziliku (labāk svaigu, bet var arī kaltētu), šķipsniņu asās paprikas vai nedaudz Tabasco mērces (atkarībā no tā, cik "karstu" zupu vēlas) un sutina uz nelielas uguns apmēram 10 - 15 minūtes. Tikmēr ņem 100 g Liepkalnu maiznīcas maizi "Veselība"  (3,5 labības vienības) un sadrupina. Kad tomāti kādu brīdi ir vārījušies, pieber klāt maizi un pavāra vēl 5 minūtes, ja zupa šķiet pārāk bieza, pielej klāt ūdeni, līdz iegūta vēlamā konsistence (man nācās pieliet 1 glāzi). Tad zupu sablenderē (bet ne līdz pilnīgi viendabīgai masai) un vēlreiz uzvāra. Pasniedzot var pārkaisīt ar 1,5 tējk. cietā siera (Piem., Limbažu piena Monterigo) - 0,5 CA vienība.

Labu apetīti!


chuks
					Poste: 282
chuks (on-line)
Опубликовано: 17.02.2009 20:38 | Ответить на этот комментарий
17/02/2009 20:38:52 - wrote :
izkalusās gardi un ļoti pārskatāmi!

mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Опубликовано: 18.02.2009 00:05 | Ответить на этот комментарий
18/02/2009 00:05:37 - wrote :
Paldies  Gardi, tikai viena piebilde - "na ljubikjelja" - tomātiem raksturīgais skābenums savienojumā ar maizes garšu ne visiem ies pie sirds. Piemirsu pie garšvielām minēt karija pulveri - tas notušē skābumu un aukstā laikā sasilda.

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Опубликовано: 18.02.2009 02:56 | Ответить на этот комментарий
18/02/2009 02:56:29 - wrote :
bet,ja vispirms katliņā pacep gulašu..tad sanāktu gardumiņš??

mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Опубликовано: 18.02.2009 10:10 | Ответить на этот комментарий
18/02/2009 10:10:35 - kate wrote :
bet,ja vispirms katliņā pacep gulašu..tad sanāktu gardumiņš??

'Mmmm.... var'tu būt labi - vispirms katliņā apcept gaļiņu kopā ar padaudz sīpoliem, tad gaļu un pusi sīpolu izņemt un nolikt siltumā, tad - pēc receptes, un pasniedzot gaļu ar sīpoliem ielikt zupā grauzdiņu vietā vai sajaukt kopā - tad būs a la gulašzupa... Jā, vajadzētu sanākt garšīgi


gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 18.02.2009 19:16 | Ответить на этот комментарий
18/02/2009 19:16:57 - wrote :
Šitais gan tīrais ārprāts-būs jāpamēģina

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 03.03.2009 17:53 | Ответить на этот комментарий
03/03/2009 17:53:48 - wrote :
Oi! Es tak slima būdama jau domāju nomēģināt-tagad ,lasot atcerējos-šito tiešām gribas rīt nomēģināt.....

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 03.03.2009 17:53 | Ответить на этот комментарий
03/03/2009 17:53:53 - wrote :
Oi! Es tak slima būdama jau domāju nomēģināt-tagad ,lasot atcerējos-šito tiešām gribas rīt nomēģināt.....

latss
					Poste: 741
latss (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 00:04 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 00:04:27 - wrote :
Mikuc, visu cieņu, izklausās varen labi! Būz jāmeģina!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Опубликовано: 05.03.2009 16:42 | Ответить на этот комментарий
05/03/2009 16:42:05 - wrote :
Izmēģināju.Garšo labi, bet man prasās vēl klāt baltmaizes grauzdiņus... Tiešām diezgan paskāba sanāk... Varbūt tiešām to gaļu vajadzētu klāt garšas balansēšanai, bet tās jau ir manas domas


Высказать своё мнение


click emoticon to add