zirnu zupa.
ilze_ (on-line) |
Опубликовано: 16.01.2011 14:34 |
Ответить на этот комментарий
16/01/2011 14:34:43 - wrote :
man sodien loti sakarojas zupa, kadu mamma berniba varija no zirniem. bija tada tumiga, tumiga. un jaa, trekna ari. bet nemaku jau izvarit. ne treknu, ne netreknu. man parasti ar zupam ir taa - ja biesu zupa, tad lieku bietes, kartupelus, galu. ja pupinu zupa, tad pupinas, kartupelus un galu. un taa taalaak. vai jums ir kadi knifini ko jus liktu pie sadas zupas? tagad skatos internetaa, tur gan malto galu, gan selerijas, gan burkanus liek klat. visadas variacijas. kas jums vislabak garso? un jau izmerceti zirni - cik ir viena vieniba? (aizmirsu nosvert pirms bersanas blodinaa). |
||
denia (on-line) |
Опубликовано: 16.01.2011 14:47 |
Ответить на этот комментарий
16/01/2011 14:47:53 - wrote :
Man atkal tumigaas zirnu zupas nevisai. Vienreiz turku restoranaa nomeginaju turku lecu zupu un man taa loti iegarsojaas. Tad man pateica,ka no parastajiem (dzeltenajiem) zirniem ari var dabut lidzigi viru, tikai ja zupa netiek varita atrvares katlaa, tad taa ilgi javara,lidz visi zirni izskist. Galerijaa "Gardi" ir mana turku lecu zupa. Manaam draudzenem taa ari loti garsoja.Taa man topaa ir vel joprojam. Pec butibas tur var likt ari kaulus ieksaa (it kaa buljonam), bet kaa mes zinaam,tas it kaa nav tas veseligakais variants. |
||
melllene (vada grupu) |
Опубликовано: 16.01.2011 15:09 |
Ответить на этот комментарий
16/01/2011 15:09:05 - wrote :
Es vēl esmu tādā līmenī, kur vāra ko vairāk par dārzeņu biezzupāmTāpēc arī priecāšos par zirņu zupas recepti. Man šķiet, ka tur svarīgāka sastāvdaļa varētu būt kūpinātas ribiņas, vai mūsu gadījumā kūpināta liesa gaļina. |
||
legi (on-line) |
Опубликовано: 16.01.2011 15:20 |
Ответить на этот комментарий
16/01/2011 15:20:13 - wrote :
Es esmu vārījusi. Nekā sarežģīta. No vakara vai rīta pusē ielieku zirņus īdenī, lai izmirkst - ātrāk izvārīsies. Uz pannas 1 - 2 tējk. apcepu sīpolu, tad turpat pielieku apcepties rīvētus burkānus. Tā kā ribiņās es neprotu noteikt vienības, tad vēl sacepu liesu žavētu gaļiņu un lieku katlā ar garšvielām vārīties. Kad zirņi gandrīz gatavi, tad pielieku kartupeļus. Tāpat es vāru arī pupiņu zupu.
|
||
kasija (on-line) |
Опубликовано: 16.01.2011 16:05 |
Ответить на этот комментарий
16/01/2011 16:05:45 - wrote :
es pārsvarā zupās vienmēr lieku atkaulotus kaulus buljonam...citādāk negaršošķeltos zirņus vāru zupās pelēkos zirņus izvāru sausam variantam pelēkos zirņus noskaloju, pārleju ar aukstu ūdeni uz nakti, lai uzbriest, un tajā pašā ūdenī vāru, to jau jūs zinat, ka tā ātrā izvārās pelēkie zirņi |
||
ilze_ (on-line) |
Опубликовано: 16.01.2011 20:54 |
Ответить на этот комментарий
16/01/2011 20:54:51 - wrote :
ai, kaaaada zupite sanaca.man bija skaisti dzelteni skeltie zirnisi, izvariju tos, tad ieliku siki sagrieztus kartupelisus, apcepu sipolinu un mazliet liesas galas, mazliet buljons un taaaaada zupa!! viss taa kartigi izskida un bija tumigi, tumigi. :) |
||
legi (on-line) |
Опубликовано: 16.01.2011 21:32 |
Ответить на этот комментарий
16/01/2011 21:32:08 - kasija wrote :
es pārsvarā zupās vienmēr lieku atkaulotus kaulus buljonam...citādāk negaršo šķeltos zirņus vāru zupās Es ar kauliem vāru tikai savam kungam. Pati sev nē, jo tad es atkal nemāku saskaitīt vienības. Dažreiz, ja nav kauliņu, vāru visiem savā stilā. Pielieku garšvielas un nekāda vaina. Puikam varu jebkurus dārzeņus dabūt iekšā, ja visu sablenderēju kā biezzupā un pa virsu grauzdiņus uzkaisu. Es atkal nezināju, ka pelēkie zirņi jāvāra tajā ūdenī, kurā mirkst |
||
legi (on-line) |
Опубликовано: 16.01.2011 21:34 |
Ответить на этот комментарий
16/01/2011 21:34:47 - ilze_ wrote :
Nu, re cik labi. Ar pirmo reizi jau viss izdevās. Gribēju tev par burkāniem atgādināt, jo man liekas, ka tad ir tāda foršāka garša un krāsa, bet tev taču alerģija.
ai, kaaaada zupite sanaca. man bija skaisti dzelteni skeltie zirnisi, izvariju tos, tad ieliku siki sagrieztus kartupelisus, apcepu sipolinu un mazliet liesas galas, mazliet buljons un taaaaada zupa! ... |
||
ilze_ (on-line) |
Опубликовано: 16.01.2011 21:41 |
Ответить на этот комментарий
16/01/2011 21:41:28 - legi wrote :
jaa, es butu pielikusi, ja nebutu tie dazi burkani, kas bija, sabojajusies. :)Nu, re cik labi. Ar pirmo reizi jau viss izdevās. Gribēju tev par burkāniem atgādināt, jo man liekas, ka tad ir tāda foršāka garša un krāsa, bet tev taču alerģija. viens burkans uz visu katlinu jau nevaretu kaitet. bet jaa, taa vispar esmu sobrid burkanus atlikusi nedaudz malinaa. :) |
||
denia (on-line) |
Опубликовано: 16.01.2011 21:57 |
Ответить на этот комментарий
16/01/2011 21:57:29 - ilze_ wrote :
sobrid burkanus atlikusi nedaudz malinaa. :) Kad Vecgada pedejaa vakaraa nacaas pabut ar mazo slimnicaa, bernu arsts jautaaja,vai dodu bernam uzturaa burkanus. Es loti nobrinijos par tadu jautajumu, jo es,laikam, esmu jau apradusi ar mazaa oranzo plaukstinu un pedinu kraasu,ka to vairs neieveroju. Es vel joprojam dodu pirktos darzenu biezenisus, kur ieksaa ir ari loti nedaudz burkani. Velreiz parjautaju, vai tas nav drauds veselibai, uz ko arsts teica,ka nee, var est drosi, tacu ar oranzo krasu tad jarekinaas ;) |
||
ilze_ (on-line) |
Опубликовано: 17.01.2011 00:22 |
Ответить на этот комментарий
17/01/2011 00:22:22 - denia wrote :
Bet man vispar kaut kaa ari ir pargajusi kare uz burkaniem.Kad Vecgada pedejaa vakaraa nacaas pabut ar mazo slimnicaa, bernu arsts jautaaja,vai dodu bernam uzturaa burkanus. Es loti nobrinijos par tadu jautajumu, jo es,laikam, esmu jau apradusi ar mazaa oranz ... Man tadi ka periodi - tad bija burkani kadu menesi no vietas visados veidos. Nu ir gurki. Citreiz atkal gurki vispar ieest nevaru. Citreiz ir senes, tad tomati, nu taa, vilnveidigi. Gan jau kare uznaks pec burkaniem tad, kad busu piemirsusi, ka palieku dzeltena un atkal briineesos. :D:D |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Опубликовано: 20.01.2011 15:15 |
Ответить на этот комментарий
20/01/2011 15:15:44 - melllene wrote :
Uzmanību!Gatavību!Starts! pirmās nedēļas bukletiņā ( 3. diena) ir laba recepte zirņu zupai, ar visām vienībām Tāpēc arī priecāšos par zirņu zupas recepti. |
||
melllene (vada grupu) |
Опубликовано: 20.01.2011 17:21 |
Ответить на этот комментарий
20/01/2011 17:21:17 - Elīna. wrote :
Un es tā studēju, tā studēju, bet no receptēm neko sev neatradu. Stav pie gultas, būs jāstudē vēlreiz.Uzmanību!Gatavību!Starts! pirmās nedēļas bukletiņā ( 3. diena) ir laba recepte zirņu zupai, ar visām vienībām |
||
denia (on-line) |
Опубликовано: 21.01.2011 13:56 |
Ответить на этот комментарий
21/01/2011 13:56:24 - melllene wrote :
Es nesen izmeginaju vistas-cukini biezzupu. Baigaa namma, nu vismaz man loti garsoja! Ari fotogalerijaas atrodama sis zupas fotorecepte.Un es tā studēju, tā studēju, bet no receptēm neko sev neatradu. Stav pie gultas, būs jāstudē vēlreiz. Vel no SV.V. zurnalina "Vasaras milakaa" atradu arpratigi vienkarsu un atri pagatavojamu tomatu zupu ar sieru. Nem tomatus savaa sulaa, svaigo sieru,ja velas varitus kartupelus un zalumus.Visu sablenderee biezenzupaa un uzsilda. Pieedu klat skeli pumpernikela ar vitinatu skinki. |
||
denia (on-line) |
Опубликовано: 21.01.2011 14:45 |
Ответить на этот комментарий
21/01/2011 14:45:40 - ilze_ wrote :
Man patreiz topaa ir bietesBet man vispar kaut kaa ari ir pargajusi kare uz burkaniem.Man tadi ka periodi - tad bija burkani kadu menesi no vietas visados veidos. Nu ir gurki.Citreiz atkal gurki vispar ieest nevaru.Citreiz ir s ... |
||
melllene (vada grupu) |
Опубликовано: 21.01.2011 14:47 |
Ответить на этот комментарий
21/01/2011 14:47:41 - denia wrote :
Lūk, BIETES, varētu būt viens no dāzeņu dienas ēdieniem. PALDIES!Man patreiz topaa ir bietes |
||
click emoticon to add