Gatavojamies ziemai
GunA (on-line) |
Опубликовано: 10.08.2011 10:16 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 10:16:42 - wrote :
Laba diena.Gribu vērsties pie jums pēc padoma. Kā ir ar dārzeņu saldēšanu (cukīni, kabači, tomāti uc.)? Tagad viss ir pārpārēm un par pieejamām cenām, tāpēc gribētos ko sagādāt arī ziemai, jo ziemas sezonā nopērkamie dārzeņi ir vienkārši nebaudāmi. |
||
Minkinja (on-line) |
Опубликовано: 10.08.2011 11:26 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 11:26:49 - GunA wrote :
Jā, man arī ir aktuāla šī tēma... vienīgais, ko pagaidām esmu sasldējusi ir baziliks, spināti, un protams ogas! kā ir ar kabačiem nezinu, vēl jau var drosi vien saldēt pākšu pupiņas, burkānus, zirnīšus utt... kādas vēl idejas pārējām meitenēm?
Laba diena. Gribu vērsties pie jums pēc padoma. Kā ir ar dārzeņu saldēšanu (cukīni, kabači, tomāti uc.)? Tagad viss ir pārpārēm un par pieejamām cenām, tāpēc gribētos ko sagādāt arī ziemai, jo ziem ... |
||
trakums (on-line) |
Опубликовано: 10.08.2011 14:23 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 14:23:18 - wrote :
Man saldētavā joprojām stāv saldētas zemenes no pagājušā gaba... Tā ka ogas laikam nemāku patērēt no saldētavas...Un vispār, baigi daudz jau tāpat nesasaldēsi... Vismaz man šķiet, ka manā saldētavā, kura ir ar 3 plauktiem, dārzeņus sasaldēt diži ilgam laikam nav iespējams...... |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Опубликовано: 10.08.2011 19:19 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 19:19:17 - wrote :
Čau, GunA! Prieks, ka tāda veterāne kā Tu ienāc te pie mums un ik pa laikam ko uzraksti! Supppper!!! Es esmu sasaldējusi mellenes un sviesta pupiņas. Saldēšu arī sēnes (izvārītas, sagrieztas un saliktas maisiņos), burkānus (notīrīšu, sagriezīšu kubiciņos, lai zupās un sautējumos var likt vienā mierā iekšā), dilles (sagriezīšu jau gatavas lietošanai), ir doma par bietēm (laikam jāizvāra, jāsarīvē/jāsagriež). Paskatīšos, ko vēl Centrāltirgū piedāvās, kad būšu tur uz vietas. Ja būs zirņi, tos arī saldēšu. Vēl esmu nobriedusi uz Mumina īpašo buljonu - šogad taisīšu . Ko un kā vēl pārējās saldē?
|
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Опубликовано: 10.08.2011 19:21 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 19:21:25 - wrote :
Un vēl - beidzot esmu sarunājusi no radiem lielo mega saldētavu, kura viņiem vairs nav vajadzīga! Jesss!!!! Jo iepriekš mana saldētava bija gandrīz tik liela, cik mikrene, varbūt mazāka. LAI DZĪVO KRĀJUMI (atskaitot raženo tauku kārtu uz mūsu augumiem ) !!!
|
||
champagne (on-line) |
Опубликовано: 10.08.2011 19:29 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 19:29:05 - baibinjsh1 wrote :
Baibiņ, kā Tu pupiņas saldēji? Svaigas vai vārītas?
Čau, GunA!Prieks, ka tāda veterāne kā Tu ienāc te pie mums un ik pa laikam ko uzraksti! Supppper!!!Es esmu sasaldējusi mellenes un sviesta pupiņas. Saldēšu arī sēnes (izvārītas, sagrieztas un saliktas ... |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Опубликовано: 10.08.2011 19:37 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 19:37:16 - champagne wrote :
Vārītas!Baibiņ, kā Tu pupiņas saldēji? Svaigas vai vārītas? Ņēmu, nogriezu galiņus, pārgriezu lielākās pākstis vidū uz pusēm (lai vieglāk pēc tam pagatavot), saliku katlā, pielēju ūdeni un vārīju! Kad izvārīju, pagaidīju, lai izdziest un sasvēru pa 300g porcijām!
|
||
champagne (on-line) |
Опубликовано: 10.08.2011 19:40 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 19:40:30 - baibinjsh1 wrote :
Oi, super! Paldies par padomu, sataisīšu ka es ar tā Sviesta pupiņas man topā šobrīd, ēdu divos veidos - austrumu gaumē un ar sīpoliem, tomātiem ceptas... ņammm...ņammm...ņammm Drīz ielikšu recepti, esmu jau safočējusi.
Vārītas!Ņēmu, nogriezu galiņus, pārgriezu lielākās pākstis vidū uz pusēm (lai vieglāk pēc tam pagatavot), saliku katlā, pielēju ūdeni un vārīju! Kad izvārīju, pagaidīju, lai izdziest un sasvēru pa 300 ... |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Опубликовано: 10.08.2011 19:50 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 19:50:21 - champagne wrote :
Man jau vislielākie prieki par to, ka nekad neko neesmu no sviesta pupiņām taisījusi, bet kaut kā intuīcija saka, ka ar tām man būs laba draudzība . Zināšu, no kā gaidīt receptes !
Oi, super! Paldies par padomu, sataisīšu ka es ar tā Sviesta pupiņas man topā šobrīd, ēdu divos veidos - austrumu gaumē un ar sīpoliem, tomātiem ceptas... ņammm...ņammm...ņammm Drīz ielikšu recepti, e ... |
||
Lene (on-line) |
Опубликовано: 10.08.2011 21:54 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 21:54:42 - champagne wrote :
super man arī garšo sviesta pupas, austrumu gaumē varētu būt kolosāli. šodien iečekoju draugos un atradu baigo recepti, tikai žēl ka tik vēlu, ķiploku ziedi, ko mēdz nogriezt pirms viņi vēl izziedējuši un no tiem uztaisīta pasta ziemai, tos kātus samaļ un pievieno sāli un eļļu, esot ļoti gardi. kolosāli, nākošo gadu noteikti mēģināšu.
Oi, super! Paldies par padomu, sataisīšu ka es ar tā Sviesta pupiņas man topā šobrīd, ēdu divos veidos - austrumu gaumē un ar sīpoliem, tomātiem ceptas... ņammm...ņammm...ņammm Drīz ielikšu recepti, e ... |
||
Lene (on-line) |
Опубликовано: 10.08.2011 21:56 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 21:56:43 - wrote :
tad vēl viena vienkārša recepte kabačus sagriež ripiņās un uz ripiņām sīpolu, tomātu un sieru pa virsu liek cepeškrāsnī uz 15 min un gardi ļoti, kā mazas piciņas. pamēģiniet.
|
||
champagne (on-line) |
Опубликовано: 10.08.2011 22:35 |
Ответить на этот комментарий
10/08/2011 22:35:24 - Lene wrote :
Mhm, šis labais! Sestdien biju ciemos, tieši tādu ēdu, tikai bez siera. Bija dikti labs! Nu bet ja vēl ar sieru, tad nu vispār
tad vēl viena vienkārša recepte kabačus sagriež ripiņās un uz ripiņām sīpolu, tomātu un sieru pa virsu liek cepeškrāsnī uz 15 min un gardi ļoti, kā mazas piciņas. pamēģiniet. |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Опубликовано: 13.08.2011 22:14 |
Ответить на этот комментарий
13/08/2011 22:14:24 - wrote :
Klau, kā labāk saldēt burkānus? Noblanšētus, vārītus vai pavisam svaigus? Man gribas kubiciņos, bet droši vien arī nedaudz sasaldēšu rīvētus mērcēm un sīkām zupām.
|
||
melllene (vada grupu) |
Опубликовано: 14.08.2011 12:59 |
Ответить на этот комментарий
14/08/2011 12:59:13 - baibinjsh1 wrote :
Es saldēju svaigus burkānus. Klau, kā labāk saldēt burkānus? Noblanšētus, vārītus vai pavisam svaigus? Man gribas kubiciņos, bet droši vien arī nedaudz sasaldēšu rīvētus mērcēm un sīkām zupām. |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Опубликовано: 16.08.2011 15:02 |
Ответить на этот комментарий
16/08/2011 15:02:13 - GunA wrote :
Iepriekšējos saldēju tikai ogas un garšaugus, taču šogad saldēju visu pēc kārtas ( taisnība tam, kurš saka, ka tam visam nepieciešama MEGA liela saldētava, bet tas IR to vērts) - saldēts tiek :Laba diena.Gribu vērsties pie jums pēc padoma.Kā ir ar dārzeņu saldēšanu (cukīni, kabači, tomāti uc.)?Tagad viss ir pārpārēm un par pieejamām cenām, tāpēc gribētos ko sagādāt arī ziemai, jo ziemas sez ... - ogas ( gan veselas, gan blenderētas ( tas tāpēc, ka veselas ogas aizņem stipri daudz vietas saldētavā tilpuma ziņā)) - augļi ( plūmju, aprikožu pusītes, mizoti/nemizoti āboli/bumbieri gabaliņos, kas pirms likšanas saldētavā apslacīti ar citrona sulu, lai nesabrūnē) - tos lietoju vārot brokastu putras, banāni ( blenderēšanai ar pienu, putrām), mazās plūmītes ( "kaukāza" - ar visu kauliņu) - ziemā ar saldinātāju var savārīt debešķīgu kompotiņu - dārzeņi: burkāni rīvēti/šķēlītēs/kubiciņos, jau novārītas bietes - rīvētas/kubiciņos ( zupām var saldēt arī svaigas/rīvētas), ziedkāpostu rozetes, pākšu pupiņas, zirņi. Saldēju arī jau gatavas zupas izlases, kurās ir jau - burkāns, zirnītis, ziedkāposts, reizēm kāposts, kartupeļus gan nelieku klāt, kad nav laika īpaši gatavot, šis variants lieliski noder. Par cukīni saldēšanu - domāju var, jo veikalā nopērkamajos dārzeņu maisījumos, kas domāti cepšanai, tie tur ir - domājams, jau noblanšēti pirms likšanas sasaldēt. Kā izrādās - tomātus arī var saldēt ( to spriežu pēc tā, ka mūsu pašu Melllene reiz par to stāstīja, ka tā darījusi). Pēdējos gadus esmu iecienījusi saldēt arī pupiņas - mazās pupiņas, tās tirgū var nopirkt ar visām pākstiņām ( zaļas, bet gatavas) - tās var izlobīt no pākstiņām un likt saldētavā, vārot zupas - tādas pa tiešo no saldētavas var likt vārīt kopā ar kartupeļiem, nebūs stundām, kā kaltētās jāmērcē un tad jāvāra, un būs noteikti labāka garša nekā no buņdžiņām ņemtajām pupiņām, tāpat daru arī ar tā saucamajām "dārza" jeb "cūku" pupām, šīs lieliski noder sautējumos. Kam ir pašiem sava dobe, kur aug šīs pupas, iesaku, pamēģiniet, lielisks variants, lai nav jākrāmējas ar ilgo pupiņu mērcēšanu pirms gatavošanas. - garšaugi : dilles, loki, baziliks u.c. , arī piparmētru lapiņas ( tēja kā no svaigi plūktām lapiņām ) Ar garšaugiem jāuzmanās, noteikti saldētavā jāliek hermētiski slēgtos trauciņos, ne maisiņos, citādi visam pārējam, ogām, dārzeņiem, kas būs saldētavā maisiņos, būs diļļu vai loku piegarša - sēnes : svaigas vai jau sasautētas ( šādi mazāk rūmes aizņem saldētavā - liekais šķidrums iztvaiko, bet garša saglabājas tā pati), arī vārītās var droši saldēt Gan jau, ka kaut ko aizmirsu pieminēt |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Опубликовано: 17.08.2011 09:19 |
Ответить на этот комментарий
17/08/2011 09:19:11 - Elīna. wrote :
ohoho, paldies, Elīna, par izsmeļošo aprakstu! Iepriekšējos saldēju tikai ogas un garšaugus, taču šogad saldēju visu pēc kārtas ( taisnība tam, kurš saka, ka tam visam nepieciešama MEGA liela saldētava, bet tas IR to vērts) - saldēts tiek :- ogas ... Redz kas ir nonācis manā redzeslokā: http://www.cetrassezonas.lv/lv/apskati/derigi_zinat/article.php?id=19402 |
||
iev@
(on-line) |
Опубликовано: 17.08.2011 11:08 |
Ответить на этот комментарий
17/08/2011 11:08:29 - baibinjsh1 wrote :
O, šis ir varen noderīgs links! Un arī Elīnai paldies par praktiskajiem padomiem! Kaut kur jāpiefiksē dienai, kad nopirkšu savu mega lielo saldētavu
ohoho, paldies, Elīna, par izsmeļošo aprakstu! Redz kas ir nonācis manā redzeslokā:http://www.cetrassezonas.lv/lv/apskati/derigi_zinat/article.php?id=19402 |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Опубликовано: 17.08.2011 17:11 |
Ответить на этот комментарий
17/08/2011 17:11:57 - iev@ wrote :
Vai ne? Man bija smaids pa visu seju, kad atradu to! Galvenais, ka tajā lapā ir pilns ar receptēm, padomiem, ceļojumu aprakstiem un vēl visu ko! Šo lapu iedomājos tāpēc, ka melllene bieži to bija pieminējusi savos komentāros par receptēm ;).O, šis ir varen noderīgs links! Un arī Elīnai paldies par praktiskajiem padomiem! Kaut kur jāpiefiksē dienai, kad nopirkšu savu mega lielo saldētavu |
||
iev@
(on-line) |
Опубликовано: 17.08.2011 17:24 |
Ответить на этот комментарий
17/08/2011 17:24:52 - wrote :
Jā, lapā jau agrāk biju ieskatījusies, bet šādu sadaļu biju palaidusi garām. Tur ir daudz produktu apraksti un receptes.. Būs jāizprintē un jāpieliek FD recepšu mapē
|
||
Высказать своё мнение
click emoticon to add