Katrs cilvēks galu galā nonāk pie slēdziena, ka vienīgā persona, kurai var melot ar sekmēm, ir viņš pats. /A. Franss/

Последние дополнения к темам | Мои коментарии | Правила форумы

Vebinārs 22.03.2018 - Garšas ietekme uz tievēšanas procesu


Una
					Poste: 9757
Una (vada grupu)
Опубликовано: 22.03.2018 10:14 | Ответить на этот комментарий
22/03/2018 10:14:18 - wrote :
Faktiski mēs baudām ēdienu ar visām piecām maņām, bet galvenā ir - garša!
Ja ēdienam ir slikts izskats vai krāsa, iespējams, tas pat netiks pagaršots. Tas parasti attiecas uz bērniem. Pieaugušiem pieslēdzas citi faktori – žēl izmest ārā, maksā bargu naudu, it kā smalks vai eksotisks ēdiens.
Mūsdienās tiek runāts par 4 pamatgaršām un Umami garšu:
Salds, skābs, sāļš, rūgts, Umami.
Garša, kopā ar smaržu un garšas nerva stimulāciju (tekstūra, sāpes, t°) tiek izjusta kā «bauda» ar 5 pamatgaršām.
Ayurvēdā ir 6 garšas, kam ir savs raksturojums daudz dziļākā līmenī uz ķermeni un garu.
Salda, skāba, sāļa, asa, rūgta un savelkoša. Katrai garšai ir noteikta ietekme uz gremošanu un prātu.
Tiekamies 20.30!

jolalorm (on-line)
Опубликовано: 22.03.2018 13:32 | Ответить на этот комментарий
22/03/2018 13:32:00 - wrote :
piesakos

Janak
					Poste: 12
Janak (on-line)
Опубликовано: 22.03.2018 15:48 | Ответить на этот комментарий
22/03/2018 15:48:56 - wrote :
Piesakos!

LeinaSaule
					Poste: 16
LeinaSaule (on-line)
Опубликовано: 22.03.2018 18:05 | Ответить на этот комментарий
22/03/2018 18:05:06 - wrote :
piesakos



Высказать своё мнение


click emoticon to add