Par vecu cilvēku var uzskatīt tādu cilvēku, kurš noliecies, lai sasietu kurpju auklas, apdomā, ko vēl pie reizes tur lejā padarīt. /Dž. Bērnss/

Vebinārs - 25.05- garšas ietekme uz prātu un lieko svaru!

Faktiski mēs baudām ēdienu ar visām piecām maņām, bet galvenā ir - garša!
Ja ēdienam ir slikts izskats vai krāsa, iespējams, tas pat netiks pagaršots. Tas parasti attiecas uz bērniem. Pieaugušiem pieslēdzas citi faktori – žēl izmest ārā, maksā bargu naudu, it kā smalks vai eksotisks ēdiens.
Mūsdienās tiek runāts par 4 pamatgaršām un Umami garšu:
Salds, skābs, sāļš, rūgts, Umami.
Garša, kopā ar smaržu un garšas nerva stimulāciju (tekstūra, sāpes, t°) tiek izjusta kā «bauda» ar 5 pamatgaršām.
Ayurvēdā ir 6 garšas, kam ir savs raksturojums daudz dziļākā līmenī uz ķermeni un garu.
Salda, skāba, sāļa, asa, rūgta un savelkoša. Katrai garšai ir noteikta ietekme uz gremošanu un prātu.
 
Par to runāsim 25.05.2022 vebinārā plkst. 19.00 - 20.00!
Gaidām visus interesentus!