Kam nav darba dienu, nav arī svētdienu. /R. Kaudzīte/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Последние дополнения к темам | Мои коментарии | Правила форумы

Rudzu maizes ķiršu kūka


daniela (atbalsta Figūras Draugus)
Опубликовано: 04.03.2009 11:09 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 11:09:15 - wrote :
12 porcijas = 24,25 vienības, 1 porcija = 2 vienības

Liepkalnu „Sevišķā” rudzu maizes rīvmaize 300 g 9 vien.
Olas 6 gb 6 vien.
Cukurs 100 g, 5 vien.
Vaniļas cukurs, 1 tējk., 0,25 vien.
Citrona miziņa no 1 citrona 0 v.
Cepamais pulveris, ½ tējk. 0 v.
Konservēti ķirši bez kauliņiem, 300 g 2,5v
Sviests, 7 g 0,5v
Pūdercukurs, 20 g, 1 vien.
Kanēlis, ½ tējk. 0

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.. Olu dzeltenumiem pievieno 50 g cukura un puto, pakāpeniski pievieno rīvmaizi, kanēli, citrona miziņu un uz putošanas beigām cepamo pulveri.
Atsevišķi saputo olu baltumus līdz stingrām putām, pievienojot atlikušos 50 g cukura. Olu baltumus lēni iemaisa saputotajos olu dzeltenumos.
Cepamo formu iesmērē ar sviestu. Lēnām ielej sagatavoto mīklu un virsū saliek ķiršu ogas.
Liek cepties līdz 200° sakarsētā cepeškrāsnī. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja, iedurot kūkā, pie irbulīša nepielīp mīkla, kūka ir gatava.
Izcepto kūku atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.


mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 11:25 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 11:25:40 - wrote :

Klau, nu tā jau ir tīrā māksla - dabūt no rupjmaizes gatavu tādu kūku!!! Interesanti, kā tas skaistums izskatītos šķērsgriezumā?  

Kā būtu, ja konservēto ķiršu vietā izmantotu saldētos? Un pūdercukuru neberot, var vēl no 1 vienības atbrīvoties! Wow. Tur jau sanāk kūka, kurai vienības praktiski pie našķiem var neskaitīt! 


dzigra
					Poste: 714
dzigra (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 11:39 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 11:39:29 - wrote :
Debešķīga recepte.Tā iekārdināja ka eju cept.Šodien mazmeitai dz.diena.Kā reiz būs jaunums.

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 11:45 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 11:45:00 - wrote :
Foršs jau ir-nu bet baigi daudz vienību uz šitiem 700 gramiem....grūti būtu atturēties vismaz pusi neapēst-man tā diemžēl ir ar kūkām-vai nu vispār nemaz,vai nu riktīgi......

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 11:46 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 11:46:32 - wrote :
un atvainojos -tā viena mazītiņā sīciņā porcija ir 2 vienības!!!!!!!

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 11:48 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 11:48:21 - wrote :
Bet var pamēģināt arī bez tā pretīgā cukura-vai nu vispār bez,vai ar saldinātāju-uzreiz 5 vienības nost

mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 12:14 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 12:14:10 - wrote :

Es domāju, ka cukuru noteikti var likt mazāk (nu, es noteikti liktu mazāk), jā, aizstāt ar saldinātāju droši vien arī var, es laikam labāk medu izvēlētos, tomēr dabiskāks, kaut arī vienības nesamazinās. Nu, vienam pašam priekš sevis laikam cept nav prāta darbs,  tad tiešām visa programma aizietu pa burbuli (vismaz tajā dienā), bet ģimenei, ciemiņiem, kas neļaus apēst visu vai pat pusi?  

Dzigra?  Tad, kad būs uzcepta, padalīsies ar bildīti - kā izskatās šķērsgriezumā?


dzigra
					Poste: 714
dzigra (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 13:28 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 13:28:05 - wrote :
Jau vienu izcepu ko sagrizt un sabildēt.Nebija man rupjmaizes rīvmaize ,bet kautkāda kā saldskābā maize ar167kal.bez ķimenēm.Sabildēju bildes bet nemāku ielikt.jāgaida vakars kad vīrs būs mājās.Man ir mazāka = sver 426gr iekšā  13v :8gab=53gr 1 gb =1,6 vakarā būs bildes .

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 13:55 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 13:55:38 - dzigra wrote :
Jau vienu izcepu ko sagrizt un sabildēt.Nebija man rupjmaizes rīvmaize ,bet kautkāda kā saldskābā maize ar167kal.bez ķimenēm.Sabildēju bildes bet nemāku ielikt.jāgaida vakars kad vīrs būs mājās.Man ir ...
Gaidīsim gaidīsim....Bet kā tad garšo ar saldskābmaizi????????Un kas tā par saldskābmaizi ar 167 ccal-padalies-neesmu tādu redzējusi.....Neko citu bez Dinellas pilngraudu maizes zem 200 ccal neatrodu.....

dzigra
					Poste: 714
dzigra (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 18:25 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 18:25:49 - gitiene wrote :
Gaidīsim gaidīsim....Bet kā tad garšo ar saldskābmaizi????????Un kas tā par saldskābmaizi ar 167 ccal-padalies-neesmu tādu redzējusi.....Neko citu bez Dinellas pilngraudu maizes zem 200 ccal neatrodu. ...
Tai tomēr ir196k.Kviešu saldskābā.0,86Tauki.Bomja maiznīca ,,Lielezers "LImbažos.

dzigra
					Poste: 714
dzigra (on-line)
Опубликовано: 04.03.2009 18:27 | Ответить на этот комментарий
04/03/2009 18:27:10 - dzigra wrote :
Jau vienu izcepu ko sagrizt un sabildēt.Nebija man rupjmaizes rīvmaize ,bet kautkāda kā saldskābā maize ar167kal.bez ķimenēm.Sabildēju bildes bet nemāku ielikt.jāgaida vakars kad vīrs būs mājās.Man ir ...
Tūlīt tiks  sūtītas bildes.

dzigra
					Poste: 714
dzigra (on-line)
Опубликовано: 09.03.2009 10:38 | Ответить на этот комментарий
09/03/2009 10:38:31 - wrote :








Высказать своё мнение


click emoticon to add