kā noteikt ,kad ēdiens gatavs
kate (on-line) |
Опубликовано: 12.06.2009 13:23 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 13:23:10 - wrote :
esat ievērojušas,kad kartupeļi ir mīksti un gatavi nosūkšanai,viņi vāroties maina skaņu!pavērojiet!ari rīsi,zupas uc,kad ir gatavi ,maina skaņuman to vīrs iemācīja.un tagad es to izmēģināju savās lauku mājās,tur tik daudz darba,ka nav laika skatities pulksteni,tik skrinot gar katlu izdzird savadaku vārīšanās skaņu(tada dobjaka),tatad gatavs.paskatos pulksteni-toč kā pēc pulksteņa.
|
||
pegija (on-line) |
Опубликовано: 12.06.2009 13:27 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 13:27:16 - kate wrote :
ir, ir tā - man mana 86gadīgā tante arī šo pašu brīnumu iemācīja - īpaši labi var dzirdēt uz kartupeļiem!! uz rīsiem un griķiem jau gan tas tāpat redzams - kad maisiņš pievārījies pilns, tad arī jau parasti ir gatavs bet šī fīča ar skaņu ir baigi labā!!
esat ievērojušas,kad kartupeļi ir mīksti un gatavi nosūkšanai,viņi vāroties maina skaņu!pavērojiet!ari rīsi,zupas uc,kad ir gatavi ,maina skaņuman to vīrs iemācīja.un tagad es to izmēģināju savās lauk ... |
||
Una (vada grupu) |
Опубликовано: 12.06.2009 13:53 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 13:53:08 - wrote :
Tas ir kaut kas jauns, es šito nezināju, zināju, ka kūka gatava pēc smaržas, pirmā esot viltus smarža, kad otreiz smaržo, tikai tad gatava! |
||
kate (on-line) |
Опубликовано: 12.06.2009 14:23 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 14:23:48 - pegija wrote :
es neperku maisiņos
uz rīsiem un griķiem jau gan tas tāpat redzams - kad maisiņš pievārījies pilns, tad arī jau parasti ir gatavs bet šī fīča ar skaņu ir baigi labā!! |
||
pegija (on-line) |
Опубликовано: 12.06.2009 14:26 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 14:26:21 - kate wrote :
nu jā - tad var pielietot arī to skaņas metodi rīsiem, gan jau..man vēl liekas, ka tad, kad kartupeļi gatavi, parasti tie vēl tā īpaši burbuļo :))
es neperku maisiņos |
||
kate (on-line) |
Опубликовано: 12.06.2009 14:28 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 14:28:04 - pegija wrote :
tā tumīgi
nu jā - tad var pielietot arī to skaņas metodi rīsiem, gan jau..man vēl liekas, ka tad, kad kartupeļi gatavi, parasti tie vēl tā īpaši burbuļo :)) |
||
Ita (on-line) |
Опубликовано: 12.06.2009 15:07 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 15:07:59 - wrote :
Es lieku taimeri. Citādāk attopos ne no skaņas, bet no deguma smakas
|
||
mumins1980 |
Опубликовано: 12.06.2009 15:31 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 15:31:34 - kate wrote :
Man liekas par šito lietu reiz minēja Mārtiņš Sirmais - vispirms, produkts uzsūc ūdeni, bet, kad ir gatavs, tas sāk atkal sausēt, tad nu tādēļ mainās skaņa, nekā mistiska tur nav!!!esat ievērojušas,kad kartupeļi ir mīksti un gatavi nosūkšanai,viņi vāroties maina skaņu!pavērojiet!ari rīsi,zupas uc,kad ir gatavi ,maina skaņuman to vīrs iemācīja.un tagad es to izmēģināju savās lauk ... |
||
amo (on-line) |
Опубликовано: 12.06.2009 16:10 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 16:10:35 - wrote :
Tādu skaņas metodi, lai noteiktu gatavības pakāpi es nezināju! Tagad cītīgi iekausīšos.
|
||
pegija (on-line) |
Опубликовано: 12.06.2009 16:38 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 16:38:36 - Ita wrote :
Ita, ai kā es par tavu komentāru sasmējos
Es lieku taimeri. Citādāk attopos ne no skaņas, bet no deguma smakas |
||
Ita (on-line) |
Опубликовано: 12.06.2009 18:25 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 18:25:48 - wrote :
Tā arī ir. Uzlieku vārīties kartupeļus, ielienu FD un nez kādēļ tik ātri vārītu kartupeļu vietā iegūstu viegli ceptus Atkarīgā! |
||
AnitaL (on-line) |
Опубликовано: 12.06.2009 20:35 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 20:35:37 - wrote :
Ja tādu joku gan nebiju dzirdējusi, pati gan it kā skatos pulkstenī - uzņemu laiku, bet beidzu vārīt pēc izjūtas, ja tā var teikt, kad likas nu viss tagad ir gatavs.
|
||
mumins1980 |
Опубликовано: 12.06.2009 23:10 |
Ответить на этот комментарий
12/06/2009 23:10:15 - Ita wrote :
Manr arī tā dažreiz gadās!!!Tā arī ir. Uzlieku vārīties kartupeļus, ielienu FD un nez kādēļ tik ātri vārītu kartupeļu vietā iegūstu viegli ceptus Atkarīgā! |
||
gitiene (on-line) |
Опубликовано: 13.06.2009 04:25 |
Ответить на этот комментарий
13/06/2009 04:25:09 - wrote :
Šitais par kartupeļiem ir interesants-būs speciāli jāpasēž klāt un jāieklausās.....Uz pārējiem produktiem(dārzeņiem piemēram) gan tas nevarētu attiekties-jo vienam garšo vairāk izvārījies(lasi-vairāk labo vielu zaudējis),bet es daudzus mīlu ēst tādus puscietus(lasi-vairāk vielu palicis) !!!!! |
||
mumins1980 |
Опубликовано: 13.06.2009 11:48 |
Ответить на этот комментарий
13/06/2009 11:48:32 - gitiene wrote :
Tur Tev tasinība, Gitien, man piemēram riebjas pārvārīti dārzeņi, viņi pilnībā maina garšu un ir ūdeņaini!!! Dārzeņiem tā jocīgā skaņa neder, jo tad jau viņi ir tajā neēdamajā stadijā!!Šitais par kartupeļiem ir interesants-būs speciāli jāpasēž klāt un jāieklausās.....Uz pārējiem produktiem(dārzeņiem piemēram) gan tas nevarētu attiekties-jo vienam garšo vairāk izvārījies(lasi-vairāk ... |
||
gitiene (on-line) |
Опубликовано: 14.06.2009 03:36 |
Ответить на этот комментарий
14/06/2009 03:36:25 - mumins1980 wrote :
Tieši tā-tad ir brrrrrrr........Tur Tev tasinība, Gitien, man piemēram riebjas pārvārīti dārzeņi, viņi pilnībā maina garšu un ir ūdeņaini!!! Dārzeņiem tā jocīgā skaņa neder, jo tad jau viņi ir tajā neēdamajā stadijā!! |
||
Высказать своё мнение
click emoticon to add